ADANA / KOZAN - Kozan Anadolu Lisesi

ÇANAKKALE DESTANININ 109. YILINI KUTLADIK

ÇANAKKALE DESTANININ 109. YILINI KUTLADIK.

youtubevideo

NAKKALE DESTANININ 109. YILINI KUTLADIK.

“Dur yolcu! Bilmeden bastığın

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.”

●       Bir çınar gibi Türk milletinin omuzlarında yükselmiştir Çanakkale Destanı. Bu destanın herkes tarafından algılanması ve yaşatılması amacıyla Kozan Anadolu Lisesi olarak Çanakkale Şehitlerine isimli programı hazırladık.

Kozan Anadolu Lisesi, Türk bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 109. Yılı dolayısıyla tiyatro oyunları sahneledi. Genç nesillere kurtuluş mücadelesini anlatabilmeyi hedefleyen Kozan Anadolu Lisesinin öğrencileri sahneledikleri oyunlar ile büyük beğeni topladı. Çanakkale oratoryosu,Çanakkale Şehitlerine şiiri,Çanakkale türküleri gibi birçok etkinlikle  izleyenleri adeta büyüledi.Öğrencilerin özverileriyle; Çanakkale Zaferi’nin 109. yılında, bizi biz yapan milli değer ve inançlarımız, evrensel duygular ve barış fikirleriyle harmanlanarak bir kez daha hatırlatıldı. Çanakkale Savaşının kahramanlarından Seyit Onbaşı tiyatro gösterisi yapıldı. Henüz düğünü yeni yapılan askerimizin seferberlik ilanıyla birlikte ailesine veda etme sahnesi ve cepheye gidişi işlendi.  Yine Çanakkale Savaşından seneler sonra yapılan kazılarda bulunan silahını bırakmayan askerimizin tiyatro gösterisi yapıldı.Duygusal sahnelere yer verilen oyunlar izleyiciler tarafından büyük bir beğeni topladı.

23-03-202423-03-2024

23-03-2024